Renske Derksen

Mijn naam is Renske Derksen. Ik ben afgestudeerd ontwikkelingspsycholoog bij de Radboud Universiteit Nijmegen (2008). Na deze studie heb ik de pabo verkorte deeltijd opleiding afgerond (2018). Ik werk momenteel als leerkracht in het basisonderwijs.

Hatha yoga

Na zelf de positieve effecten van yoga te hebben ervaren ben ik in 2014 een mooie,  waardevolle drie jarige hatha yoga docenten opleiding gaan volgen (Fiore Osmose, Den Haag, diploma behaald 2017). Voor mij is yoga een manier van leven; voelen en accepteren wat er is, vriendelijke aandacht voor jezelf, je verbinden met het nu, letterlijk je voeten op de grond voelen, aanwezig zijn en vanuit hier stil zijn en in beweging komen, luisteren naar jezelf, ontspanning. Graag geef ik de kracht en zachtheid die yoga kan bieden voor lichaam en geest aan liefhebbers door.

We zijn allemaal verschillend en daardoor zal iedereen yoga weer wat anders ervaren. Door het beoefenen van yoga houdingen (asana’s) ontstaat er bij jou mogelijk meer lichaamsbewustwording, hier-en-nu aanwezig zijn, rust in het denken, meer ontspanning, flexibiliteit  Ik gun je om te ontdekken wat yoga voor jou kan en mag betekenen.

Yoga is voor alle leeftijden.

Babymassage

Mijn belangstelling tijdens het afstuderen van mijn studie ontwikkelingspsychologie betrof onder meer de invloed van lichaamscontact, ook wel ‘kangaroo care’ genoemd, bij (te vroeg geboren) baby’s. Mijn visie is dat lichaamscontact voor een baby een basisbehoefte is en van groot belang is voor een gezonde, lichamelijk en mentale  ontwikkeling. Heel graag wil ik mijn kennis overbrengen en ouders begeleiden in het geven van babymassage aan hun baby. Hierom heb ik met veel interesse en enthousiasme de training Docent Shantala Babymassage gevolgd en afgerond (Holos, 2016 Utrecht). Als je interesse hebt om de babymassage te leren, vind ik het leuk als je met mij contact opneemt. Ik kijk er naar uit om je met zorg, kennis, plezier en persoonlijke aandacht te leren hoe je de Shantala Babymassage aan jouw baby kan geven.

Graag tot ziens!

IMG-20180505-WA0004 - kopie (2)