Yoga voor tieners

Yoga cursus voor tieners

Pure yoga. Van moeten naar mogen. Vriendelijk zijn naar jezelf. Ontspannen. Plezier hebben. Dat zijn een paar kern uitgangspunten van de yoga lessen die ik verzorg.

Iets voor jou?

Heb je wel eens van yoga gehoord en zou je het wel eens willen proberen of het je aanspreekt? Misschien ben je al bekend met yoga en wil je nog eens yoga lessen volgen? Ervaar je wel eens stress op school of daarbuiten en wil je leren hoe je je kan ontspannen? Het kunnen mooie redenen zijn om mee te doen met de cursus die ik aanbied.

De lessen zijn in principe voor tieners tussen de 12 en 15 jaar, maar als je wat ouder of jonger bent en ook graag mee wilt doen, stuur me gerust een email dan kijken we of het mogelijk is.

Waar en wanneer?

Als je interesse hebt in een yoga cursus, mag je contact met mij opnemen.

email. renskedn@gmail.com

De yoga lessen

Hieronder kan je de thema’s lezen waarop de yoga lessen die ik tijdens deze cursus geef geïnspireerd zijn.

Les 1

Van doen naar zijn

Ken je dat? Dat je veel aan het denken bent, bezig bent met wat je nog wilt of ‘moet’ doen, bezig met morgen, overmorgen of misschien al met het einde van het schooljaar.  Het is waardevol en belangrijk om na te denken, plannen te maken, vooruit te denken. Maar het kan ook tot veel zorgen en stress leiden. Het is daarom juist ook heel mooi als je je niet altijd laat leiden door je gedachten. Bij deze yoga les gaat de aandacht naar het hier en nu aanwezig zijn en letterlijk je voeten weer op de grond te voelen.

Les 2

Vriendelijke zijn voor jezelf

Deze les besteden we tijdens de houdingen extra aandacht aan vriendelijk zijn voor jezelf tijdens de houdingen. Je mag ervaren welke houdingen je fijn vindt, hoe je houdingen voor je zelf fijner kan maken en acceptatie van hoe een houding voor jou is en hoe deze voelt. Niets moet, alles mag is altijd een van mij uitgangspunten tijdens de lessen. Vandaag besteden we hier extra aandacht aan.

Les 3

Adem in, adem uit, adem in 😊

Ademen, we doen het de hele dag en nacht door, maar we zijn er meestal niet echt bewust van. Terwijl de manier waarop je ademt juist bij kan dragen aan het ervaren van ontspanning en het opdoen van nieuwe energie. Hoe adem jij? Snel, langzaam, oppervlakkig, diep? Ik leer jullie deze les de basis ademhalingstechnieken.  We gaan ook weer yoga houdingen doen waarbij we bewust de ademhaling hierin meenemen.

Les 4

Helemaal relaxen

Om goed te kunnen concentreren, je volledig te kunnen richten op de dingen die je belangrijk vindt, goed te kunnen slapen, is het waardevol om je ook volledig te kunnen ontspannen. Als je je goed kan ontspannen, kan je ook weer nieuwe energie op doen. Maar hoe doe je dat, ontspannen? Makkelijker gezegd dan gedaan als er zo veel dingen zijn die je wilt en ‘moet’ doen of er veel drukte om je heen is.

Deze les gaan we eerst een paar yoga houdingen doen waarna een pure yoga ontspanningsoefening volgt.